Про санаторій

11.02.2014 00:00

Цілющі властивості немирівської сірководневої мінеральної води були відомі ще в ХVІ столітті, але офіційні дані про курорт з’явилися у 1814 році. Перші дослідження хімічного складу мінеральної води з  немирівських джерел зробили Карл Штеллер у 1821 році і Теодор Торосевич у 1830-му.

Санаторій "Немирів" функціонує з 1814 р., відомий не лише в Україні, а й за її межами. Розташований недалеко від Львова (70 км) у сосновому лісі, він має сприятливі природні чинники для оздоровлення людини.

Курорт славиться своїми унікальними сірководневими ваннами і джерелами питної води "Анна" (тип "Миргородська"), що застосовується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Тут діє й фізіотерапевтичний комплекс, зокрема використовують функціональну та ультразвукову діагностику, масаж, гідротерапію, озокерит для аплікацій, електропроцедури. До послуг відпочивальників - фіто- та лазеротерапія, рефлексотерапія, рентгенкабінет, стоматологічний та зубопротезний кабінети.

Колектив санаторію самостійно заготовляє лікарські рослини для лікування пацієнтів. У санаторії "Немирів" успішно лікують захворювання шкіри, післяопікові стани, захворювання нервової системи, опорно-рухового апарату, серцево-судинні та шлунково-кишкового тракту, печінки та жовчного міхура, захворювання чоловічої та жіночої статевої сфери.